torstai 14. maaliskuuta 2013

Miksi Tampereelle


Ei tää oikeesti mikään mainostuspuhe kenellekkään tulevalle opiskelijalle oo Tampereen parhaudesta lääkiskaupunkina, mut kai tän sellasenakin voi ottaa... Ajattelin vaan listailla jotain randomajatuksia mitä Tampereen opiskelukäytännöistä tulee mieleen.

-Ei arvosanoja
Koe on aina joko hyväksytty tai hylätty, siinä se. Ei kyistä kilpailua kurssilaisten välillä

-PBL
Mulla ainakin PBL opetusmetodina on toiminu ihan älyttömän hyvin! (Googleta, jos itsellesi PBL on jotain täysin tuntematonta) Tutor-istuntoihin on "pakko" tehä aina töitä, jolloin oppiminen tapahtuu pikkuhiljaa jakson aikana... Myönnän, että ilman tutoristuntoja kuuluisin varmasti vasta tenttiviikolla kirjansa aukaisevien kastiin.

-Ihmiset

-Kaikki pääsee dissekoimaan
Huhupuheista oon kuullu, että muissa lääkiskaupungeissa dissektioihin (google käyttöön jos termi outo) pääsee vaan kurssin parhaat opiskelijat.... SIIS MITÄ? Jo ekana vuonna kurssi jaotellaan "hyviin" ja "huonoihin"... Itse ainakin masentuisin, kun löytäisin itseni sieltä huonojen joukosta. Huonon lääkärin leima isketään jo ekana vuonna

En sano, että dissektiot olis ollu se miellyttävin tapahtuma... ei todellakaan. Mutta opettavainen kyllä varmasti, ja soisin sen kaikille lääkisopiskelijoille.

-Hupitutorryhmät
Meidän kurssi on jaettu hupitutorryhmiin. Ryhmissä on meidän fuksien lisäksi random-määrä hupitutoreita, eli 2. vuosikurssin opiskelijoita. Siinä tutustuu kivasti kakkoskurssilaisiin, eikä sosiaalinen elämä nyhvää intracursuaarisissa suhteissa.
Ja ihan tällee objektiivisesti sanoisin, että miedän hupitutorryhmä on paras. 

-Kerhot
Itse olen mukana Pseudossa (näytelmäkerho), Kuarossa (yllärii, se on kuoro) ja satunnaisesti Eudaimonian (peli/leikkikerho) tapahtumissa. Tarjontaa löytyy pyöräilystä volttikerhoon ja kristittyjen rukouspiiriin. 

 -Bileet/Illanvietot
...Pakko kai se oli mainita. Tarjonnasta löytyy jo ennen blogissa mainittujen lisäksi esim. Sitsejä (Fuksisitsit oli aikas jees... Olin pukeutunu vaippaan) ja Kinky-bileet. Illanvietoista vois mainita esim Pseudon järjestämät improillat ja Aatos-illat joissa keskustellaan esimerkiksi Lääkärit ilman rajoja-järjestöstä.








2 kommenttia:

  1. Hej! Kiitos tästä, olen hakemassa Tampereelle.

    Pieni kysymys: saako kokeista mitään palautetta (edes joskus) esim. sanallisesti tms., kun tuo arvostelukäytäntö on mitä on, vai tuleeko se palaute enemmänkin ryhmätyöskentelyn tuloksena / sen kautta?

    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opetuskoordinaattorilta saa kysellä pisteitä tulosten julkaisun jälkeen. Yleensä vastauksena pisteiden lisäksi saa myös jotain "Kertaa vielä kysymys x"-suuntaista. Ite koetta ei kuitenkaan pääse enää näkee.

      Mut hey... Onnee sulle ihan mielettömästi hakemiseen!

      Poista