torstai 27. syyskuuta 2012

Mitä ihan oikeasti teen täällä

Oho... Toinen jakso jo hyvää vauhtia käynnissä! Miten tää näin nopeeta?
ps. kyllä, pääsin ekasta jaksosta läpi.

Oon lähinnä päivitelly tänne asiaa meidän lääkisläisten oheistoiminnasta, mutta ihan tosissaan me myös opiskellaan täällä.

Luentoja täällä on suhteessa opetettavaan asiaan hyvin vähän. Esimerkiksi, kun opiskelimme sidekudoksesta, oli meillä ensin Tutor-ongelma aiheesta, seuraavana päivänä aiheesta luento ja päälle vielä kuikuilimme mikroskoopilla näytteitä erityyppisistä sidekudoksista.

Eilen kävimme sairaalassa opiskelemassa inspektiota. Kiertelimme osastoilla lääkärin perässä ja syynäsimme potilaista ulospäin näkyviä oireita sairauksista.

Eräs hauska asia on ollut myös läskikgeenin testaus. Koko viimekevään pänttäsin Bios5:sta PCR-menetelmää ja elektroforeesia... Täällä pääsin ihan oikeasti kokeilemaan niitä!
Eristimme itseltämme DNA:ta ja monnistimme sitä tiettyä pätkää PCR-menetelmällä. Tämän jälkeen restriktio-entsyymin avulla katkoimme geenin ja päättelimme elektroforeesiajon perusteella genotyyppimme... Itse olen homotsygootti muuntuneella versiolla kyseisestä geenistä... Kansankielellä: minusta tulee vanhana läski.

PBL-opiskelu on myös mukavaa. Meillä on oikein mukavasti toimiva tutor-ryhmä ja tapaukset (keissit) ovat olleet mielenkiintoisia.

Huh... nyt pitäis varmaan rveta taas ratkomaan tutoria... Aiheena tällä kertaa DNA ja mitoosi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti