tiistai 4. syyskuuta 2012

Ensimmäinen viikko

Viikko vierähti aikas nopeasti... En ehtinyt tännekään kirjoitteleen, mutta ehkä se on vain parempi, että ensimmäinen lääkisviikko on sujunut jotenkin muuten kuin tietokonetta näpytellessä.

Ensimmäinen viikko oli aikas muikea. Koululla oli kasa enemmän ja vähemmän tärkeitä luentoja, pari tutor-istuntoa, seminaari ja paneelikeskustelu. Suurin osa opinnoista on ollut käytännön asioiden selittelyä, mutta on joukkoon mahtunut myös lääkärin etiikkaa ja ensiaputaitoja. Paneelikeskustelussa saimme kysellä jo valmistuneilta ja työssäkäyviltä lääkäreiltä heidän työstään ja ajatuksistaan. Keskustelu olisi varmasti ollut vieläkin mielenkiintoisempi, jos se olisi pidetty muulloin, kuin toogabileiden jälkeisenä aamuna ja suurin osa energiasta ei olisi valunut silmien auki pitämiseen.

Jo viime torstaina pääsin myös ensimmäistä kertaa sairaalaan! Käynnillä sain haastatelle potilaita siitä, millainen on hyvä lääkäri ja millaista palvelua lääkäriltä odottaa. Sain myös seurata heitä itse lääkärin vastaanotolle ja seurata "lääkärin ja potilaan vuorovaikutussuhdetta". Oli jännä käynti!

Suoraan oppimiseen/opiskeluun liittymätöntä oheistoimintaakin on kyllä tullut harrastettua! Maanantai-, tiistai-, ja torstai-ilta kuluivat kaikki kurssikavereihin tutustuessa erilaisissa tapahtumissa.

Tiistaina menimme hupitutorryhmän etkojen kautta lukuvuoden avajaisbileisiin. etkoilla leikimme tutustumisleikkejä, hörpimme matea (eteläamerikkalaista teejuomaa) ja harrastimme vapaata sosiaalista kanssakäymistä. Myöhemmin illalla Miamin tanssilattia oli täysi ja muutenkin tunnelma tulevien medisiinan harrastajien keskuudessa oli korkealla. Viimekeväisen valmennuskurssimme opettaja oli luvannut tarjota kaikille Tampereen lääkikseen sisäänpäässeille juomat, ja lupaus tästä lunastettiin.

Torstaina oli sitten vuorossa legendaariset toogabileet! Etkoilla olimme parin tutor ryhmän kanssa joidenkin ylempikurssilaisen mielettömässä miljoonan neliön (ok, ehkä vähän liioittelen) kämpässä Kalevassa, seitsemännessä kerroksessa. Siellä sitten kietouduttiin lakanoihin ja muihin toogan tapaisiin viritelmiin ja kieriteltiin laakeriseppeleitä päähän. Itse bileissä syötiin ja (varsinkin) juotiin hyvin, hypittiin tanssilattialta djn ja bändin tahdissa, käytiin 6. vuoden setien hieronnassa ja sosialisoiduttiin muiden Hippokrateen perillisten kanssa.
Yöllä vähän ennen kolmea bileiden päättyessä me Hervannan hiipparit möngersimme taksiin ja kurvasimme Duolle. Ennen kotiutumistani kävin vielä Duon roskiksilla dyykkailemassa erään toisen toogahiipparin (TH) kanssa. TH sai saaliikseen ison ananaksen. Viikonloppuna töissä ollessani sain kuulla työkaveriltani (joka ei itse opiskele lääkiskessä), että hän oli löytänyt kämppiksensä toogabileiden jälkeisenä aamuna sängyn ja vaatekaapin välistä suuri ananas vierellään....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti